Mariet Posthumus-Debie

schilderen

mhposthumus@hotmail.com
06 – 57002337

Mariet Posthumus (geboren 1952, woont en werkt in Oirsbeek NL)

Vanuit een innerlijke drang me te uiten schilder ik al enkele jaren. Tegenstellingen in de wereld en in mijzelf, het contrast tussen gevoel en verstand, tussen abstractie en figuratie, zijn de ingrediënten van mijn huidige werk.

In mijn werken is een spanning tussen vlak en lijn te zien, het grove in combinatie met het grafische. Het vlak als compositie in relatie tot de rand Het werken op gebruikte doeken heeft mijn voorkeur. Ik wil het bestaande herschrijven en gebruik hierbij delen van beelden uit kranten en tijdschriften. Soms is er een verwijzing naar het herkenbare, maar je krijgt geen pasklaar antwoord. Het blijft bij het volgen van lijnen. Als het ware een zoektocht naar evenwicht tussen het robuuste grove, het grafische en het zachte vlakmatige. Tussen zachtheid en kracht. Het werk balanceert tussen het narratieve en abstracte.