Marlies Op den Camp

schilderen, modeltekenen

marliesopdencamp@planet.nl
046-4334289 / 06-19546012

De passie voor het schilderen is ontstaan bij Expressiegroep de Ruif in Elsloo waar ik kennismaakte met de diverse materialen en werkwijzen. Na een aantal jaren er lessen en workshops te hebben gevolgd, heb ik met goed gevolg de 8-jarige opleiding Schilderkunst aan de kunstacademie in Maasmechelen afgerond.

Mijn werk vertaalt geen politieke of maatschappelijke problemen maar ontstaat hoofdzakelijk uit pure emotie en/of sfeer.
Een leven zonder schilderen zou ik mij niet meer kunnen voorstellen; juist om me even, met mijn voorkeursmuziek, te kunnen afsluiten van alle dagelijkse bezigheden en mijn hoofd leeg te maken.
Op onze vakanties, vaak tijdens ritjes per fiets, maak ik foto’s van o.a. (olijf-)bomen, wijnranken, rotspartijen, stenen, oude gevels en vervallen poortjes, water en wolken. Vooral uit het lijnenspel haal ik veel inspiratie voor mijn schilderijen.
Ook modeltekenen blijft mij erg inspireren.
Het liefst werk ik met acryl op doek, grove penselen en kwasten, in de primaire kleuren en de mengingen daarvan.

Abstract

Model

Wurgbomen